رشد چهار برابری یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در لرستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از رشد چهار برابری یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در این استان خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی لرستان، شاهرخی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تأکید کرد: طرح یکپارچه سازی اراضی می تواند به طور چشمگیری به کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری کمک کنند.
به گفته او، یکپارچه سازی اراضی کشاورزی باعث می شود که کشاورزان بتوانند از سیستم های نوین کشاورزی بهره ببرند و در نتیجه درآمدشان افزایش یابد.
شاهرخی افزود: تاکنون، بیش از ۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی لرستان در این طرح مشارکت کرده است و بیش از هفت هزار هکتار از اراضی تثبیت مالکیت شده است.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، دولت جهت توسعه این طرح، تسهیلاتی مانند صدور سند تک برگ برای اراضی یکپارچه سازی شده و همچنین تامین هزینه سیستمهای آبیاری نوین را برای کشاورزان در نظر گرفته است.
شاهرخی همچنین از افزایش چهار برابری طرح های یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در لرستان خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۰، تنها ۳۳۷ هکتار از اراضی در یک پلاک به صورت یکپارچه درآمده بود، اما این میزان در سال ۱۴۰۳ به هزار و ۴۰۵ هکتار در شش پلاک رسیده است.
او از برنامه ریزی برای توسعه این طرح در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: در جلسه ای با حضور مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط، بر لزوم افزایش بهره وری و جلوگیری از خرد شدن زمین های کشاورزی تأکید شده است.
استان لرستان، با مساحت ۲.۸ میلیون هکتار سرزمینی با تاریخ کهن کشاورزی، از دیرباز به عنوان یکی از قطب های کشاورزی ایران شناخته شده است.
اما با گذشت زمان، پراکندگی اراضی و خرده مالکی به یکی از چالش های بزرگ کشاورزی در لرستان تبدیل شده است که مانع از بهره برداری بهینه از زمین ها و منابع موجود می شود.
متوسط اندازه هر قطعه کشاورزی در لرستان تنها ۰.۷ هکتار است که نشان از تقسیم شدن اراضی بین تعداد زیادی کشاورز دارد. این وضعیت، به ویژه در مناطق با زمین های کوچک به کاهش بهره وری و کارآمدی در کشاورزی منجر می شود.
درحالی که حدود ۷۸۰ هزار هکتار از اراضی لرستان به کشاورزی اختصاص دارد، تنها ۲۴ درصد از این اراضی به صورت آبی و ۷۶ درصد دیگر به صورت دیم کشت می شود.
در این شرایط، طرح های یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در لرستان به عنوان راهکاری برای بهبود بهره وری و رفع مشکل پراکندگی اراضی مطرح شده است.
قانون یکپارچه سازی اراضی در ایران در سال ۱۳۸۵ تصویب و به طور مشخص در سال ۱۴۰۲، طرح یکپارچه سازی و تجمیع اراضی کشاورزی در ۴۵۰ شهرستان کشور آغاز شد. لرستان یکی از مناطق پیشرو در این زمینه است.